Log in

Salvem la casa de Bernat i Baldoví

Àrias ha presentat en la Conselleria de Cultura, juntament en l'escrit de Lletrafaller, una carta de Félix Crespo, president de Junta Central Fallera i Regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Valéncia; un informe de l'escritor i historiador Antoni Atienza; un escrit de Lo Rat Penat, entitat que organisa des de 1903 el tradicional concurs de Llibrets de Falla; un atre escrit de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana; una còpia de la carta en que la síndica de Greuges comunica l'admissió a tràmit de la queixa efectuada per Lletrafaller i un amplíssim dossier de prensa en totes les informacions publicades.

Ademés de tota esta documentació, s'ha presentat també un manifest dels poetes festius, hereus de la tradició lliterària fallera que encetà Bernat i Baldoví en 1855. Més de 30 autors de llibret de falla, entre ells des dels més importants i consagrats fins als principiants i novells, han firmat un document en el qual expressen el seu rebuig per la decisió de derrocar la casa natalícia de l'escritor valencià, el seu antecessor.

El director de Lletrafaller ha dit que "és molt important senyalar que els poetes firmants són autors, cada any, d'un volum superior a 250 llibrets de falla de tot el territori valencià i copen els principals premis del concurs de Lo Rat Penat i també molts premis de la Generalitat Valenciana". En este sentit, Àrias ha afegit que "nos encarregarem de fer-li saber de forma directa als fallers, a través dels poetes, el desgavellat proyecte de tirar la casa de Baldoví per a fer cases en l'aprovació de l'alcalde de Sueca, Salvador Gil, i l'indiferència del director de Patrimoni, Manuel Muñoz".

No obstant, el periodiste Àrias creu que "encara hi ha una possibilitat de rectificar, la qual cosa és de savis, i actuar en responsabilitat cultural i política". En cas contrari, segons manifesta el responsable de la publicació fallera, "tirarem avant en una campanya mediàtica per a explicar lo que han permés l'alcalde i el director de Patrimoni puix és una qüestió popular que arrossegarà a molta gent que nos farà costat". Àrias ha conclòs afegint que "si finalment Muñoz reafirma el no després de tot lo que hem presentat, nos dedicarem a fer publicitat del tema".

Canal Youtube

Publicidad

Canal Youtube