InterOnce 01

El Salón Museo del Artista Fallero fue el marco en el pasado martes se presentó el acuerdo de colaboración entre la Interagrupación de Fallas de Valencia y la ONCE, que ofrece la posibilidad a las fallas de convertirse en punto de venta de cupones para los sorteos extraordinarios anuales de la organización.

InterOnce 02

El Salón Museo del Artista Fallero fue el marco en el pasado martes se presentó el acuerdo de colaboración entre la Interagrupación de Fallas de Valencia y la ONCE, que ofrece la posibilidad a las fallas de convertirse en punto de venta de cupones para los sorteos extraordinarios anuales de la organización.

En la presentación de este acuerdo intervinieron el delegado territorial de la ONCE en la Comunidad Valenciana, José Manuel Pichel; el presidente de la Interagrupación, Jesús Hernández Motes; el vicepresidente responsable del área que coordina este proyecto, Pedro Pons, y los representantes de la empresa que gestionará la iniciativa, Apoyo a las Fiestas, y Caixa Popular, que ofrecerá su apoyo a través de una cuenta específica para este fin, dirigida a fallas y asociaciones en general.

Según dijo Motes en su discurso, “és moment que el món faller, les 911 comisions falleres de tota la Comunitat Valenciana, donem mostra d'unió, de mostrar allò que som, el colectiu associatiu més gran d'Europa. Mes de 250.000 persones dispostes a treballar per una Festa, per una cultura, per defendre unes tradicions, que any a any, ploga trone o faça sol, s'alcen i demostren lo que son, del que son capaços”.

Motes pronunció un enérgico discurso en el que pidió un gran pacto político por la fiesta. “Es moment d'un gran pacte politic, de tots els partits, en representació i sense la mateixa, que parlen en nosatres de les necesitats de la Festa, de la protecció de les costums i tradicions. Que no ho facen sols en els gurús i estudiosos que s’arroguen la veritat de la festa, que ho facen també en els fallers, en els que s'embruten les mans, en els que alcen tots els dies la porta dels casals”.

El presidente de la Interagrupación mencionó que las Fallas “som eixe gran motor econòmic i turístic, la image d'una Comunitat que atres han balafiat, i no pot ser que la Generalitat Valenciana s'aprofite del nostre esforç, diners i treball, i no tinga historicament una partida presupuestaria per les majors festes de la nostra Comunitat, les festes que unixen a més valencians. No pot ser que el nostre ajuntament, el de Valéncia, no tinga un tant per cent del seu presupost destinat a donar suport a les comissions falleres. En els ultims 10 anys, les falles ingresem 1.000.000 € menys en ajudes, entre subvencions, premis i pressuposts del nostre orgue rector, Junta Central Fallera”.

Todos los implicados destacaron que la iniciativa redunda en el beneficio colectivo, así como en el fomento del apoyo a la ONCE en el desarrollo de sus fines sociales.

El acto, conducido por Paco Nadal, contó con la asistencia de los ediles Félix Crespo, del grupo municipal Popular, y Amparo Picó y Manuel Camarasa, del grupo municipal de Ciudadanos.

Discurso completo de Jesús Hernández Motes, presidente de la Interagrupación

Senyores i senyors Regidors, senyor Delegat Territorial de la Once en la Comunitat Valenciana, representants de Caixa Popular, mijans de comunicació, fallers i amics, molt Bona vesprada a tots.
Huí es un día important, les falles tenen damunt la taula la possibilitat de cooperació, integració i colaboració en el més gran dels organismes socials del nostre país, Espanya: la ONCE, organisació nacional de cegos d' Espanya.
Gracies a esta organisació, mils de persones disfruten d'un treball, d'un lloc on persones en discapacitats, tenen l'oportunitat de ser, des d'un primer moment informades, educades i orientades a un món adequat a les caracteristiques de cada persona.
És moment, que el món faller, les 911 comisions falleres de tota la Comunitat Valenciana, donem mostra d'unió, de mostrar allò que som, el colectiu associatiu més gran d'europa. Mes de 250.000 persones dispostes a treballar per una Festa, per una cultura, per defendre unes tradicions, que any a any, ploga trone o faça sol, s'alcen i demostren lo que son, del que son capaços.
Fem cada any més de 500 actes solidaris, colaborem en totes les entitats que necesiten ajuda i nosatres el fallers, sempre estem ahí, pero això, no sol ser notícia.
Hui podem fer eixe acte solidari en la Once, ajudar a que esta organiçació tinga més oportunitats, cree mes llocs de treball i ademés, facilitar que les falles obtinguen uns recursos econòmics que tanta falta nos fan, per complir els nostres fins socials.
Aprofite per a recordar, que les falles históricament, han segut i son apolitiques. Tenim en les nostres comisions gent de tota raça, sexe i credo, sent el colectiu integrador més gran de la Comunitat, format per gent de tota ideologia, i volem seguir igual.
En cada barri, son i tenen que seguir sent, eixe punt d’unió entre tots els veïns, per continuar donant vida, cultura, integració i molta educación.
Creem que és el moment de rebre eixes ferramentes de protección, que necessitem.
Es moment d'un gran pacte politic, de tots els partits, en representació i sense la mateixa, que parlen en nosatres de les necesitats de la Festa, de la protecció de les costums i tradicions. Que no ho facen sol en els gurús i estudiosos que s’arroguen la veritat de la festa, que ho facen també en els fallers, els que s'embruten les mans, en els que alcen tots els dies la porta dels casals.
Buscar la solució als problemes dels nostres casals, l'adecuació de les nostres seus per generar menys molèsties i les seues activitats, en un bon programa d'ajudes.
Des de l’Interagrupació, buscarem fórmules per que les comissions de falla, troben ingresos atípics, vies de financiació en moments no tan bons. Des de l'Interagrupació, entre tots i som molts, buscarem empreses, entitat privades o publiques que nos vullguen ajudar.
Som eixe gran motor economic i turistic, la image d'una comunitat que atres han balafiat, i no pot ser que la Generalitat Valenciana, s'aprofite del nostre esforç, diners i treball, i no tinga historicament, una partida presupuestaria per les majors festes de la nostra comunitat, les festes que unixen a més valencians. No pot ser que el nostre ajuntament , el de Valencia, no tinga un tant per cent del seu presupost destinat a donar suport a les comisions Falleres. En els ultims 10 anys, les falles ingresem 1.000.000€ menys en ajudes, entre subvencions, premis i pressupost del nostre orgue rector Junta Central Fallera.
En l'ultim informe d'impacte economic de la festa sobre la ciutat, i ya té huit anys, senyala sent molt prudent, en 800.000.000€, el que les falles donen a la mateixa, ¿Imagineu l'impacte que supón en tota la comunitat, ¿i seguim d'esquenes ad ell?
És molt necessari que tant Ajuntament, com Generalitat facen un nou informe d'impacte econòmic, actual i en ell o sense ell, donen eixe suport que les falles necessiten i mereixen.
Demane per favor, eixa taula de treball en totes les formacions politiques en el fallers i un diàlec profunt.
I tot aixó lo defenem des de l'Interagrupació, des de l'unió de tots, perque tots junts a una, som imparables.
Gracies a la Once per esta oportunitat. Gracies als representants de Caixa Popular i gracies a vosatres fallers, per ser com sou,
Bona vesprada, Vixca les Falles i Vixca Valéncia!!