Log in

VIII Curs d´iniciació a la poesia valenciana

Este curs que es desenrollarà en les aules de Lo Rat Penat és una introducció a la poesia valenciana, estudiant especialment la seua tècnica, recursos lliteraris i llicències poètiques, i té com a finalitat bàsica la de contribuir a millorar la tècnica poètica a la vegada que profundisar en les particularitats de les composicions poètiques valencianes.
El curs va dirigit, especialment, ad aquelles persones que mostren un interés i sensibilitat per la lliteratura i especialment per l'art poètic i que desigen millorar la seua tècnica.
Els objectius del curs són, entre atres, conéixer el gènero lliterari de la poesia, els seus conceptes, tècnica i recursos; valorar l'utilisació de les figures lliteràries de la poesia com a l'expressió del sentiment dels autors i introduir als cursillistes en el nom de la poesia de les obres per tal de fomentar esta forma d'expressió.
El programa -en teoria i pràctica aplicada- conté els següents punts:
1.- Introducció al concepte de poesia
2.- Nocions gramaticals pràctiques
3.- El vers, la mètrica i la rima
4.- Classes de versos. Recursos lliteraris i llicències poètiques
5.- Estrofes, classificació
6.- La poesia en els llibrets de falla
7.- Declamació
8.- Consells pràctics.
Els ponents seran: el poeta Joan Antoni Alapont, màxim guardó en el Concurs poètic de Llibrets de Falla i membre de la Junta Directiva de l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana, el poeta Rafael Melià, Mestre en Gai Saber i Juli Amadeu Àrias, Professor de Llengua Valenciana.
El curs es celebrarà en la sèu de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9, 46003 Valéncia, Tel. i Fax 96 391 09 92, durant quatre dissabtes: 27 d'octubre i 10, 17 i 24 de novembre de 2007, en horari de 10,00 h. a 13,30 h.

Per a rebre més informació: www.loratpenat.org  e-mail: Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Canal Youtube

Publicidad

Canal Youtube