Image

{playerflv}http://multimedia.grupompg.es/mpg371.flv|400|320|#000000|false{/playerflv}

Image

DISCURSO DE DESPEDIDA
Victoria Blázquez Cercós
Fallera Mayor Infantil de Valencia 2008


"Distinguides autoritats, fallers i falleres, components de festes veïnes, valencians, amics tots.

En sent una chiqueta privilegiada per tindre l'oportunitat de dirigir-me a tots vosatres en una nit tan especial i mágica, a on l'emoció, l'esperança i els somis van junts de la má.

Ser FMI de Valéncia ha segut per a mi un anhel, un ideal, una cosa que pareix inalcançable, que passa de pressa i que s'acaba. Vos dic que no és cert.


Hui estic açí, davant de tots vosatres, com fa un any, i res ha canviat. El somi que yo tenía seguix viu, perque aixina són les nostres festes, aixina són les Falles, foc purificador i renovador que dona pas a los nou.

Moltes coses m'han quedat en el record de éste any, carregat de vivéncies extraordináries i d'emocions irrepetibles. Un any en que s'han donat multitut d'aniversaris. Fets que han anat forjant a través dels anys el nostre carácter com a poble.


Un any en que es cumplix el 50 aniversari de la Riuá, a on el mòn faller va demostrar la seua vocació de servici, de solidaritat, d'ajuda desinteresada,... un oferiment als demés que continua viu com he pogut constatar en multitut de comissions que seguixen un any darrere d'un atre en eixe mateix camí d'entusiasme, donant mostres de la seua entrega i colaboració. Gràcies....... no abandoneu mai.


Recorde emocionada els dies de preselecció, vullc agrair des d'aci el meu sector i al jurats l'haver-me donat l'oportunitat de seguir avant. I espere no haver-vos defraudat.


Entre tots vàreu fer realitat la meua ilusió. He gojat, vixcut intensament, conegut des d'un punt de vista distint i admirant més si es possible la nostra festa i tot gràcies a vosatres. Tot, fins al mes chicotet detall m'ha anat enriquint com a persona i com a fallera i ho portaré sempre en mi. Sapiau que una part del meu cor és vostre. Gràcies.


Pero arribats ad este punt, qui dona forma, qui sustenta i dona sentit son les comissions, per a les quals, i parle en nom de totes nosatres, mai estarem prou agraïdes per haver-nos brindat l'oportunitat de poder conviure en tots vosatres. D'oferir-nos tot el carinyo i afecte, d'acollir-nos en els braços oberts, de brindar-nos sempre el millor somriure, paraules d'afecte. No nos oblideu perque nosatres no ho anem a fer.


Cada dia vixcut ha significat una cosa especial per a mi.

La tocà telefònica, emoció, esperança i intriga. ¡¡Sobretot intriga!!

La Proclamació, solemne i impactant per a una chiqueta, ya que el Cap i Casal s'engalana, i és quan tot comença a pendre forma, a on tot deixa de ser un somi, per a convertir-se en realitat, el principi del camí ple d'entusiasme i a on te dones conte de l'enorma responsabilitat que ha recaigut sobre tu, anar de la mà en Valéncia i representar-la en l'afecte i l'admiració que es mereix. Gràcies a la nostra benvolguda Alcaldesa Na Rita Barberá per acollir-me en tant de carinyo, afecte, dolçol, senzillea i donar-me l'apoyo que necessitava en eixos moments tant importants. Gràcies.

L'exaltació, un conte de fades, a on un princip excepcional lloa les teues virtuts i el fa sentir com la chiqueta més maravellosa del món. Gràcies Amedeo Carboni per haver estar al meu costat, haver domostrat que no hi ha fronteres per a la notra Festa ya que eres per a mi un valencià més, un amic, el meu amic.


Pero eixe conte no fea més que començar, un conte que encara que pareixia que arrivava a la seua fi, encara em reservava el millor dels capituls. Un capitul ple d'admiració, adoració, devoció i respecte... la visita a la nostra Patrona, la Mare de Deu dels Desamparats, la meua cheperudeta, la de tots els valencians. Poder mirarla als ulls, parlar en ella, poder besar la seua mà y pregar per tots nosatres. El meu gran somi, el meu gran desig, cara a cara com dos amigues. Mai ho oblidaré i sempre portaré eixe recort en el meu cor.

La Crida, emoció i entusiasme, una experiència única i irrepetible, va ser molt impactant pujar a les nostres Torres de Serrans, vestides de color per un dia, reflectint en elles tota la sinceritat i inocència dels chiquets, ells són l'ànima i el futur de la Festa. Estar al costat de Glória, escoltar les seues paraules i tindre l'oportunitat de vore a tots vosatres, els valencians i fallers, que inclús plovent ahí estáveu per a, de nou demostrar, que estes festes són nostres, i que les sentim i les portem en lo més fondo de la nostra ánima.

Glória vullc que sàpies que enguany has conseguit una victória molt important; estar en el recort de tots els valencians com la nostra Fallera Major, perque has conquistat el nostre cor, gràcies per tots els moments que hem gojat juntes i pels que encara nos queden.

 


Pero este intens camí no haguera segut possible sense l'ajuda de totes les persones que han estar al meu costat, que m'han recolzat i que m'han guiat en esta travessia, en la mai m'he sentit a soles, ni he sentit el cansanci, perque Valéncia no es cansa, no desvanix, no dorm i sempre continua avançant.

Enguany he estar sumergida en un somi maravellós en el que junt a dotze benvolgudes amigues, representava als chiquets valencians, pero hui sense despertar d'eixe somi carregat de vivéncies magnífiques, extraordinàries i enriquidores, vullc nomenar als que en la seua amistat, alegría, afecte, elegància, sinceritat i sobretot amor per la nostra festa, han segut tot el meu soport, ja que sense elles cap dels moments vixcuts haguera significat lo mateix.

PAULA, ANNA ADELA, LAURA, VIRGINIA, CARLA, MIREYA, ANA. RAQUEL, GISELA, PATRICIA, AMALIA, LUCIA

Sou molt especials, vullc que sapiau que per a lo que necessiteu sempre tindreu una amiga al vostre costat i mai vos oblidaré, com tampoc oblidaré a la Cort Major, ya que heu segut com les nostres germanes tot l'any, cuidant-nos i aconsellant-nos. Gràcies.

Lo mes important que m'emporte d'este entranyable any és el recort i estes benvolgudes amigues, vos regale un trosset del meu cor ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡VOS VULLCCCCCC!!!!!!!!!

Espere que les elegides esta nit conten en el mateix apoyo incondicional que nosatres, ya que en cada racó de la província, en cada festa, darrere de cada tanca, entre la multitut, sempre hem estat acompanyades de la nostra cort. Els papis, o papicortis, com els cridem nosatres, que nos han oferit afecte, alé, carinyo i apoyo. Gràcies per estar sempre a on vos necessitàvem.

Volguera des d'ací agrair a totes les institucións que m'han acollit com en la meua pròpia casa i m'han ensenyat a valorar l'importància de cada moment. Gràcies a En Francesc Camps qui sempre va tindre un gest de carinyo i afecte. A Na Rita Barberá, que com va dir el meu gran mantenedor, en Valéncia tenim una capitana única a que li agraïxc tot lo que fa per nosatres i per Valéncia.

Agrair a les Forces Armades, Policia Local, Protecció Civil i Bombers, per la seua entrega i importància en la llabor que desenrollen.

També vullc donar-los les grácies a tots els membres de JCF, als acompanyants, y en especial als vices JORGE, BEGO, PEPE, Mª CARMEN i JOSE LUIS que sempre nos ha acompanyat per a que estiguérem perfectes. I com oblidar-me de FELIX CRESPO i VICENTE FAYOS que en tot moment nos han ajudat i escoltat. Gràcies per totes les vostres atencions.

Gràcies als mijos de comunicació en general per tractarme en tanta delicadea i haver tingut sempre paraules boniques per a mi.

No puc oblidar-me de que mès que conduir-me, m'ha guiat per esta festa maravellosa i ha estat al meu costat. Gràcies Antonio, el meu chòfer, per haver fet de tots els moments una cosa especial. Aixina com als chòfers de la corporació municipal l'haver-me acompanyat durant tot l'any, en el que gràcies a vosatres no he sentit soletat, ni desànim, tenint sempre paraules d'amabilitat per a mi.

Gràcies a tots els que fan possible que esta festa brille en llum pròpia, artistes fallers, pirotècnics, peinaors ,indumentaristes i cinceladors, sense els quals ella no seria possible.

Gràcies de tot cor a les festes germanes d'Alancant i Castelló per haver-me ensenyat tota la riquea i tradició de les seues festes i haver-me tractat en tanta dolçor i carinyo. Grácies a Cinthya i Blanca, Bellees del Foc, i a Andrea y Laia, Regines de les festes de Castelló. Aixina com a les meues noves amigues Pilar i Inés i totes les seues Dames d'honor i felicitats pel 80 aniversari de les Fogueres. Vos assegure que tornaré.

Vullc tindre un especial agraïment, afectuós y càlit, per als que han segut el sustent, els que m'han vist i m'han ajudat a créixer i sempre han cregut en mi i en la meua ilusió, els que no han dubtat a ensenyar-me el camí, que no sempre és facil; als meus pares Victòria y Juan Carlos, i al meu germá Juan Carlos, que és el gran patidor dels meus canvis d'humor i sempre ha sabut dibuixar-me un somriure, a les meues ties i especialment als meus iaios que em guien desde el cel, a la meua iaia Pepita i al meu iaio Miguel perque sense ell i sense el seu soport este gran any no haguera segut possible. Des d'ací vos envie un bes. Vos vullc molt. ¡¡¡GRÁCIES!!!
Pero éste conte no tindria un final feliç si no m'enrecordara de qui m'acaronat, m'ha recolzat i m'ha fet sentir este amor per la festa, i no es un atra que la meua comissió, la meua falla Pizarro-Ciril Amorós i la meua Agrupació Gran Vía, de les que tornaré a gojar i sempre me sentiré orgullosa de pertányer, i que espere haver deixat complides les esperances que tots els seus components havien depositat en mi.
I com no recordar al que més que un component, era un faller, un valenciá, un amic per a tota la nostra comissió. Javier Fons Soler, que el any pasat va estar açí donanme apoyo i carinyo i hui me veu des-de el cel.
I ara vullc dirigir-me als que sense dubte són lo més important d'esta nit tan esperada. Tan sols me queda desijar de tot cor sort a totes les preseleccionades; gogeu, sentiu este moment únic, perque aixó ya ningú vos ho podrà arrebatar i sempre vos acompanyarà, sou les elegides, Valéncia vos ha posat en eixe lloc de privilegi al que moltes atres no han pogut arribar, pero no vos oblideu que eixa oportunitat que se vos ha donat heu de correspondre-la i donar sempre lo millor que porteu dins. Valéncia i el món faller vos volen i heu de respondre en el carinyo, reconeiximent i entrega que vos ha brindat.
Fallers, valencians, mai me podré oblidar de vosatres, com espere que mai ho feu de mi i que em recordeu com una chiqueta que va tindre el peus en terra i que gràcies a tots vosatres va arribar a besar el cel de Valéncia.

Un bes molt fort de la vostra Victòria, Fallera Major Infantil de Valéncia 2008.

Vixca Valéncia i Vixca les Falles."